Publicaties.
02/11/2016
0 comments
Ontslag gaat stinken
Steeds meer moeite om gecommitteerd personeel te vinden? Onderzoekers wijten dit aan de vele ontslagrondes. Mensen die ooit ontslagen zijn, worden steeds minder bereid om alles te geven voor een nieuwe werkgever.

Om te beginnen een beetje een wrange, vervelende analogie. Stel je vergelijkt het ontslag van medewerkers met het aan de straat zetten van je vuilnis en kapotte wasmachine. Je betaalt daarvoor als werkgever een ontslagvergoeding, net als je afvaltaks. Maar dan ben je er vanaf. Je loopt op je pantoffels weer naar binnen, misschien in de hoop dat er nog een deel van het afval gerecycled kan worden, ofwel dat in een andere baan snel weer een nieuw arbeidsleven opgepakt kan worden. Maar daar ben je niet meer bij. Het afval belandt ergens in het grotere ecosysteem, net zoals ontslagen werknemers weer op de anonieme arbeidsmarkt belanden. Totdat… Zie voor de hele column de PDF.
 
 

 


Dr. Luc Dorenbosch is baaningenieur bij de baaningenieurs.
(Eerder verschenen in wetenschapsrubriek van PWde Gids, nr. 11, 2016)

No comments so far!

Comments are closed
0
Connecting
Please wait...
Niet online, wel iets versturen

Er is op dit moment geen baaningenieur online. Stuur hieronder gerust uw vraag door, dan neemt een van ons zo snel mogelijk contact met u op.

* Naam
* E-mail
Onderwerp
* Uw bericht
Telefoon
Login om te chatten

Vragen? Informatie? We zijn online. Stuur meteen een bericht!

* Naam
* E-mail
* Omschrijf uw vraag of probleem
Telefoon
Wij zijn online!
Feedback

Graag zouden wij onze service willen verbeteren! En daar kan jij ons mee helpen door hieronder je feedback te geven.

Hoe beoordeelt u onze chatgesprek?