Beter Werk Tool in gebruik

Samen met Centrum Inclusieve Arbeidsorganisatie (CIAO) verbonden aan de Universiteit Maastricht hebben we de afgelopen 2 jaar hard gewerkt aan de Beter Werk Tool. Deze Tool is onderdeel van de methode Inclusief Herontwerp (IHW 2.0) waarmee CIAO en analisten van o.a. UWV andere (HR) professionals helpt om in nauwe samenspraak met de organisatie werk anders en inclusief te organiseren. Daarnaast kan de Beter Werk Tool ook een snelle quickscan zijn voor het in beeld krijgen van energielekken en -bronnen in het werk. Neem hieronder een kijkje.


 
Werkwijze
Beter Werk Tool ondersteunt het betrekken van alle medewerkers bij het creëren kansen voor herontwerp of job carving, maar kijkt tegelijkertijd ook of het werk in het team of de afdeling zelf kan worden opgefrist.
 
Uniek is de mogelijkheid om dit op een gemakkelijke manier via je smartphone te doen. In 8 stappen geven medewerkers een beeld terug van de taken waarop herontwerp mogelijk zou zijn of waar het team zelf gebaat is bij een herverdeling van taken, zodat iedereen er beter werk aan overhoudt.

 
De Beter Werk Tool is snel in te zetten en vergt weinig voorbereiding. Ideaal om met een team snel te kijken waar de energiegevers en energievreters in het werk zitten. Vandaaruit ga je op zoek naar oplossingen op maat. Informeer gerust naar de mogelijkheden voor jouw organisatie. Neem alvast een kijkje in de Beter Werk Tool met de QR-code hieronder. Er staan al wat (HR) taken, maar deze zijn allemaal aan te passen.

Ga naar de Beter Werk Tool met je telefoon of klik hier voor een directe link.