Hoofdstuk ‘Fit for the Future’

Top! Een leuk nieuw hoofdstuk op basis van een mooie samenwerking met Jos Sanders (HAN) en Joep van den Eerenbeemt (TNO). Een belangrijke vraag staat centraal: hoe weet je in hoeverre medewerkers mee aan het bewegen zijn met functieveranderingen op taakniveau? Het hoofdstuk beschrijft de toepassing van een nieuwe baananalyse-tool waarin zowel werkgever als werknemer participeren. Hoe matchen medewerkers met de taken van de toekomst?

Mail ons gerust als je meer wilt weten over de nieuwe tool!


Korte samenvatting: Wanneer we banen en beroepen in losse onderdelen bezien, hoe verschillen de huidige onderdelen dan van de onderdelen over 5, 10 of 20 jaar? In dit hoofdstuk kijken we wat er gebeurt onder de motorkap. Dat is namelijk een belangrijke analyse als het gaat over die ‘veranderende’ arbeidsmarkt waar iedereen het steeds over heeft. Maar hoe maak je deze analyse ook op organisatieniveau? En hoe kun je als HR-professional vanuit deze analyse voor zowel werknemers als organisaties van meerwaarde zijn als je die motorkap weet te openen en op onderdelen met elkaar kunt sleutelen aan werk.
Hierbij komt modern baangereedschap als job crafting, job carving en job slashing aan bod. Hoe houd je het werk daarmee futureproof, waarbij dus genoeg mensen met genoeg kwaliteit ook gemotiveerd blijven voor bepaald werk. De basis van duurzame inzetbaarheid… Zie voor een proefdruk van het hele hoofdstuk de PDF.
 
 


Het hele boek ‘Fit for the Future‘ stond onder de bezielende redactie van HAN-lectoren Sarah Detaille en Annet de Lange. Het boek wordt van harte aanbevolen voor zowel bachelor- als masterstudenten die een opleiding volgen binnen bijvoorbeeld bedrijfskunde, organisatiekunde, management, (arbeids- en organisatie) psychologie, opleidingskunde of HRM.