Hoofdstuk in nieuwe Kluijtmans!

We zijn trots op ons hoofdstuk over maatwerk en job engineering in het nieuwe Leerboek HRM van Frits Kluijtmans en Albert Kamperman. Kluijtmans is een begrip voor de studerende en/of beginnende HRM’er. Mooi om aan dit boek te mogen bijdragen. Te midden van vele interessante hoofdstukken, gaat onze bijdrage over waarom werk verandert en hoe werknemers zelf invloed kunnen uitoefenen op hun baan.

Aan bod komen concrete voorbeelden van job crafting, job carving en job slashing. We dagen de HRM’er van morgen uit om naast hun administratieve en strategische bezigheden, ook echt te weten wat het is dat werknemers in organisaties doen. Hoe verandert werk en wat mag je verwachten van de fit van mensen met dat werk. Hoe kun je als HRM’er creatiever zijn in oplossingen om samen met medewerkers duurzaam werk te behouden en bevorderen. Gaat dat lezen, de PDF is nu online!
 

 

Het hoofdstuk ‘Maatwerk in Werk’ is geschreven door Luc Dorenbosch en Mark van Vuuren en verscheen in 2017 in het Leerboek HRM (Noordhoff Uitgevers)