Taken vd Toekomst in Handboek HRD

Hij is uit! Het Handboek HRD van Rob Poell en Joseph Kessels waar we een steentje aan mochten bijdragen in de vorm van een hoofdstuk over de Taken van de Toekomst methodiek – met een mooi voorbeeld van hoe het werk van analisten in de laboratoria van academische ziekenhuizen op taakniveau verandert door nieuwe technologieën. Valt hier nog tegenop te leren? Meer info over de methodiek hier. Bestel het vuistdikke Handboek HRD hier helemaal of lees alleen ons hoofdstuk (download hieronder).

(Flaptekst handboek)

Wat zijn ontwikkelingen en trends in het HRD-vakgebied? Hoe is leren op de werkplek, in teams en andere Organisatiecontexten te organiseren? Welke rol spelen onder andere leiderschap, technologie, talent- en ontwerpbenaderingen, prestatie en de HRD-professie daarbij?

Meer dan ooit bestaat er belangstelling voor vraagstukken op het snijvlak van leren, werken en ontwikkelen. Het vakgebied HRD is dan ook voortdurend in verandering. Samen met 80 gerenommeerde auteurs geven Rob Poell en Joseph Kessels in de derde editie van dit handboek een breed overzicht van het onderzoek, van de theorie en van innovatieve praktijken die (aankomende) HRD-professionals kunnen inspireren. De 45 hoofdstukken vormen rijke reflecties op de werkpraktijk van leren en ontwikkelen in arbeidsorganisaties.